top of page

Wismii: Najděte své ztracené věci

Určitě se vám někdy stalo, že jste ztratili něco nenahraditelného. Není nic horšího než pocit, který člověk cítí v okamžiku, kdy po hodinách neúspěšného hledání zjistí, že už se se ztraceným předmětem nikdy neuvidí.


Tento pocit dobře známe a rozhodli jsme se, že to tak nenecháme. Vytvořili jsme proto unikátní mobilní aplikace, která spojuje ty, co něco ztratili s těmi, co něco nalezli. Vytvořili jsme Wismii.  
Název aplikace pochází z anglické fráze, která by se dala přeložit jako „kde je moje…“ Tato snadno zapamatovatelná fráze velmi dobře vystihuje podstatu Wismii.


Jak Wismii funguje?


Každou vteřinu někdo na světě objeví nějakou ztracenou věc. Problém je, že neví, komu patří. Stejně tak ti, kdo něco ztratí nemají možnost, jak ostatním oznámit o co přišli. Wismii tento problém řeší tím, že poskytuje lidem z celého světa moderní platformu, pomocí které mohou oznamovat ztráty a hlásit nálezy.


Wismii je ke stažení pro mobilní operační systém Android a iOS. Za její stažení nezaplatíte ani korunu. Chod aplikace je zcela financován z reklam. Tímto způsobem chceme motivovat co nejvíce lidí, aby si aplikaci stáhli do svých telefonů a pomohli ostatním získat zpět jejich ztracené věci.
Ačkoliv jsou ztráty a nálezy věcí hlavní podstatou Wismii, není to zdaleka jediné, k čemu lze aplikaci využít. Mnoho uživatelů pomocí Wismii úspěšně našlo ztracené domácí mazlíčky nebo i zatoulané děti. Čím více lidí Wismii používá, tím rychleji lze najít co hledáte. Uživatelé mají navíc možnost nahlásit podezřelou aktivitu a potencionálně nebezpečné osoby. Občané tak mají možnost se aktivně starat o bezpečnost jeden druhého bez nutnosti volat policii.


Wismii do velké míry spoléhá na lidskou štědrost a ochotu pomoci. Věříme, že většina našich uživatelů bude sdílet naše hodnoty a nebude požadovat žádnou finanční odměnu. Pokud ovšem někdo chce takovou odměnu nabídnout, má tu možnost. I malá finanční částka může sloužit, jako skvělá motivace a poděkování.


Možná si řeknete, že není tak úplně dobrý nápad oznamovat ostatním lidem, kde jste něco ztratili. Můžete se domnívat, že tak jen usnadníte práci zlomyslným lidem, kteří si budou chtít nechat vaši ztracenou věc pro sebe. Tento problém bude vyřešen, pokud bude Wismii používat dostatečně velké množství lidí. V momentě, kdy bude mít velká komunita uživatelů přehled o tom, co kdo zrovna hledá, bude velmi lehké si všimnout jedinců, kteří najednou nevysvětlitelně získali nějakou hledanou věc.
Zapojte se a pomozte ostatním najít ztracené věci  


Přidejte se k nespočtu spokojených uživatelů Wismii, kteří nejenom nalézají ztracené věci, ale hlavně pomáhají ostatním ve svém okolí. Čím více uživatelů, tím efektivněji bude Wismii fungovat. I ten nejmenší dobrý skutek násobený miliony lidí po celém světě má šanci posunout společnost kupředu.


S Wismii takové dobré skutky můžete dělat denně a určitě nebude dlouho trvat, než se vám vrátí. Wismii je komunita, kterou si zamilujete a aplikace, kterou nebudete chtít odinstalovat z vašeho telefonu. Připojte se k nám již nyní a poznejte, proč máme tolik spokojených uživatelů po celém světě.

bottom of page