top of page

Wismiii


Alla har vi någon gång tappat bort ett föremål. Ofta är det nycklar som kommer bort, men det kan också handla om barnens leksaker eller kanske en halsduk. Även om det inte är så värdefulla saker så är det ändå något vi inte vill bli av med. Och en del föremål har sentimentalt värde, något som bara en själv kan uppskatta. Barn, till exempel, blir ofta helt otröstliga om de tappar bort sin favoritleksak. De kan inte sova ens en gång utan den där speciella filten eller nallebjörnen.


Det är också ett faktum att vi hittar saker varje dag. Ofta så tänker vi inte närmare på det, tycker bara synd om den som förlorat något. Med Wismiii app så kan man dock göra något åt det, den kan vara till hjälp för att få tillbaka sina saker.


Principen bakom denna app, Wismiii, är att den för samman de som tappat något med de som funnit dem. När man märker att man förlorat något så räcker det med att knappa in sitt geografiska läge samt vad det är man letar efter. De som har appen, och som befinner sig på samma plats, kan då berätta var de sett ens saker. Det är ett sätt att hjälpa andra medan man också hjälper sig själv. Den som idag hittar något, och ser till att personen får tillbaka den, kan imorgon vara den som tappar bort något.
I förlängningen kan Wismiii användas till att hitta personer. Ett barn som kommit bort på nöjesparken, eller hunden som försvann genom hålet i stängslet. Så fort det handlar om människor och djur så blir det ju allvarligare, och ännu viktigare att hitta dem så fort som möjligt. Man kan till och med erbjuda en belöning via Wismiii, för att få ett snabbare resultat.
Det är inte nödvändigt att själv lämna tillbaka de saker man hittar. Om de bara läggs på ett bra ställe och man berättar för Wismiii var de finns så kan ägaren själv komma och hämta dem. Det viktiga är ju att få tillbaka sina saker.


Till att börja med så kan det vara bra att gå tillbaka i sina egna fotsteg när man tappar bort något. Var har jag varit idag, eller den här veckan? När såg jag föremålet sist? Sedan postar man dessa platser på Wismiii och hoppas att någon annan befinner sig där och har hittat sakerna. Med en app som denna kommer det att bli så mycket lättare att inte förlora värdefulla saker.


 

bottom of page